Wie zijn wij

Wij zijn drie dames en hebben dezelfde passie namelijk; powerbreed honden.
Wij beheerden vroeger een pagina met allemaal staffordachtigen in alle asielen in België en Nederland. Wij kregen steeds meer de vraag om de honden zelf te herplaatsen. Wij zijn rond de tafel gaan zitten en zo zijn wij van start gegaan en is Adopt a staff ontstaan.

Waarom de powerbreeds?  Omdat deze honden niet de ‘gemiddelde’ honden zijn en vaak een gebruiksaanwijzing nodig hebben. De hond is als puppy leuk en schattig om te zien. Na een tijdje gaat de pup zich ontwikkelen tot een puber en uiteindelijk tot volwassen hond. En daar komt de zgn. gebruiksaanwijzing dan. Die krijg je bij een nieuwe auto of televisie. En daar wringt het vaak een beetje en missen veel mensen toch die zgn. gebruiksaanwijzing. Die krijg je er niet bij. De honden zijn vaak de dupe en uiteindelijk gaan de honden naar het asiel, marktplaats of erger gewoon op straat.

Wij van Adopt a staff proberen deze honden vaak te koppelen aan een nieuw baasje of gezin. Ook zij verdienen een tweede kans. Dit doen wij vrijwillig, in onze eigen tijd. Buiten onze eigen baan. Wij gaan persoonlijk (of een van onze vrijwilligers) naar de hond toe. Gaan kijken wat de reden is waarom er afstand gedaan gaat worden van de hond. Wij proberen zoveel mogelijk informatie te vergaren over de hond. Dit is namelijk belangrijk voor de kandidaat die de hond uiteindelijk een gouden mand wil geven. Denk dan aan of de hond een allergie heeft, gewend is aan kinderen, kan de hond met een andere hond of kat. Maar ook kijken wij naar de kandidaat. Heeft het toekomstige baasje ook wel tijd voor de hond en heeft die een veilige tuin/balkon. Allemaal dingetjes zodat de hond en baasje een perfect match kunnen vormen.

Wij doen dit met alle liefde natuurlijk maar ons doel is om uiteindelijk geen honden meer te herplaatsen.
Dit zou betekenen dat elke (powerbreed) hond een baasje heeft die zijn of haar verantwoording neemt. Maar tot die tijd blijven wij vechten voor deze honden!

Groetjes Shana en Zahra en Ine

Team Adopt a staff