Afstandsprocedure

U hebt na lang wikken en wegen besloten dat voor welke reden dan ook uw hond herplaatst moet worden. Wij snappen dat dit geen gemakkelijke keuze is en gaan jullie hier zo goed mogelijk in begeleiden.

Op deze moment werken wij met een wachtlijst voor aan te nemen honden omdat we de aanvragen niet meer kunnen bijhouden, hier kunnen wij u altijd op plaatsen en als het dan jullie beurt is nemen wij contact op met jullie.

Eens jullie gecontacteerd zijn gaat de volgende procedure van start:

  • Wij komen eerst langs om de hond te ontmoeten en te kijken naar het karakter van de hond, hier zouden wij ook op voorhand graag wat info over hebben moest dit nodig zijn, wij weigeren geen honden die vreemd kunnen reageren op mensen of situaties maar zouden hier wel graag op voorbereid zijn dus meld het even als we op iets moeten letten. Tijdens dit bezoek word er een samenwerkingscontract getekend hier staat bv in vermeld dat wij toestemming hebben van de rechtmatige eigenaar om de hond te herplaatsen, ook word er dan 25 euro administratiekosten gevraagd die u op die moment aan ons geeft of overmaakt op de rekening, ook vragen wij om de vaccinaties up to date te hebben (pasop de hond komt pas ter adoptie als wij deze bijdrage ontvangen hebben)
  • Hierna gaan wij op zoek naar een geschikte eigenaar, zij doorlopen ook een screeningsprocedure bij ons door middel van vragenlijsten en huisbezoekjes voor ze de hond mogen ontmoeten, u geeft met het ondertekenen dan ook toestemming dat de kandidaten bij u thuis komen om de hond te ontmoeten of als er iets anders is afgesproken op die moment (uiteraard onder begeleiding van iemand van ons). Zij betalen ook een adoptieprijs aan ons, u ontvangt zelf geen adoptiebijdrage van de adoptanten.
  • Wij garanderen verdere opvolging na adoptie van de hond, er volgen nacontroles en ze zijn verplicht om ons op de hoogte te brengen als er problemen zijn in de toekomst.
  • Hou er rekening mee dat de hond niet op een week geplaatst gaat zijn en dat er wel een tijd kan overgaan voor de hond effectief herplaatst is, het is niet de bedoeling dat mensen overhaast te werk gaan dus het kan zijn dat er meerdere ontmoetingen volgen met de hond voor ze hem mogen adopteren.

Hebt u nog verdere vragen dan mag u ons altijd een berichtje sturen, wij proberen u zo snel mogelijk verder te helpen.